Ingredients per fer el massapà:
400 gr ametlla mòlta
400 gr sucre glass
2 clares d'ou
1/2 Moniato cuit
250 gr pinyons
250 gr ametlla
80 gr coco
50 gr codony
50 gr xocolata
2 rovells d'ou
1 ou per pintar
Sucre
Barrejar l'ametlla, el sucre i afegir les clares (d'una en una) i per últim afegir el moniato. Amassar bé amb una cullera de fusta, costa una mica.
Deixar a la nevera unes hores.
Consells:
- Per fer la massa no afegir el rovell, només la clara. Si s'hi afegeix s'hauria de rebaixar la quantitat de sucre.
- Es pot substituir les clares d'ou per aigua, però a mi sembla que ha de quedar més gustós amb les clares.
- Es pot substituir el moniato per una patata bullida o no posar-hi res.
- El forn s'ha de posar dalt i baix a 250º i pocs minuts, mirar si estan daurats.
- Per aconseguir que brillin. just sortir del forn encara calents, pintar-los amb almívar TPT amb un pinzell.
- Coure els panallets de pinyons i ametlles uns 5 minuts, i la resta uns 3 minuts.
De pinyons:
Fer un cilindre llar i prim, tallar trossos petits de la mateixa mida i fer una boleta amb cada trosset. En un bol, barrejar els pinyons amb dos rovells d'ou i l'almívar TPT (amb l'almívar la barreja es més enganxosa i els pinyons s'adhereixen fàcilment)
ALMÍVAR TPT: Vol dir posar la mateixa quantitat de sucre que d'aigua per fer l'almívar, posar-ho al foc i quan comenci a espessir ho enretirem.
Per arrebossar les boletes de massapà, posar els pinyons en un plat fondo, barrejar-hi l'almívar i l'ou i pressionar la boleta entre les dues mans fent moviments rotatius per tal que s'enganxin els pinyons.
Posar-los en una safata de forn, cobert amb paper especial de forn, i just abans de ficar-los al forn tornar-los a pintar amb la barreja de rovell i almívar.
De ametlla:
Mateix procediment que amb els panallets de pinyons.
No hay comentarios:
Publicar un comentario