lunes, 12 de noviembre de 2012

Braç de Gitano

Ingredients:

4 Ous
1 culleradeta de llevat Royal
75 gr fructosa
Sucre glass per decorar
100 gr farina normal


Barrejar un ou, tres rovells i la meitat de la fructosa amb la batedora fins que quedi uns massa de color groc claret i quan aixequem la batedora la massa caigui formant un fil..
A banda barrejar la farina i el llevat i afegir-ho a la massa tamisat per evitar que es formin grumolls de farina.

Barrejar-ho a mà, tot junt i ràpid. Muntar les tres clares a punt de neu, quan les clares se separin de la pared  hi afegim la resta de la fructosa i ho barrejarem tot junt.

Quan tinguem la massa feta, l'hem d'estendre sobre un "Silpat" de manera uniforme, que tota la superfície tingui el mateix gruix, formant un quadrat.

Nota: Silpat es una planxa de silicona molt útil, també serveix per fer galetes. Es pot substituir per paper de forn.

Pre esclafar el forn dalt i baix a 200 graus. Temps de cocció 9 minuts o menys depenent del vostre forn.

Una vegada cuit, hi ha un truc per que no es trenqui quan l'enrotllem i es pintar la superfície amb una solució d'aigua amb sucre. Quan es refredi ho cobrim de crema catalana, com a la foto, de trufa o nata i ho enrotllem amb compte. Al final, es tallen les puntes per que es vegi més bonic. Hi posem el sucre glass per sobre per decorar.

Reservar a la nevera unes hores.


Braç de Gitano

No hay comentarios: